zaterdag 24 november 2007

En nu zijn ze weer met drie ... straathonden

Het is nu bijna twee weken dat we hem niet meer zagen, veel hoop hem nog weer te zien hebben we dus niet meer.


donderdag 15 november 2007

Git-ja-gam - กิจกรรม - activity

In schoolverband is dit een samenvatting voor activiteiten die niet rechtstreeks met de studie te maken hebben. In Thailand vallen de opening met groet aan de Thaise vlag, activiteiten ter ere van het Koningshuis, activiteiten die de naam en faam van de school hooghouden, sportactiviteiten, ... onder deze noemer.
Het is echter zo dat ze een wezenlijk deel uitmaken van het programma, en dat er "voldoendes" voor moeten  gehaald worden.

dinsdag 13 november 2007

Studeren, werk zoeken, ... en het belang van goede familiebanden

We (biologisch enkel mijn vrouw) hebben 2 zonen.
De jongste, Taeng, is eerstejaars aan de Ramkhamhaeng University in Bangkok.
Hij lijkt daar goed zijn plan te trekken en we horen niets (ook niet om meer zakgeld te vragen) als we niet zelf bellen.
De oudste, Tang, studeerde na de middelbare school nog twee jaar aan het Nongkhai Technical College, afdeling elektriciteit.
Eigenlijk moest hij tijdens een extra "term" (een deel van een derde jaar dus) met een aantal "werkstukken" wat onvoldoendes ophalen om een getuigschrift te kunnen krijgen.
Zijn vriendin, Tom, met wie hij reeds meer dan een jaar op "kot"zat in Nongkhai studeerde wat wij vroeger "handel" noemden en werkte haar studie in de normale tijd af.
Zij zocht en vond in afwachting van Tang werk in Nongkhai.
Nadat Tang al zijn werk had ingeleverd en wachtte op een o.k. van de school hebben ze nog enkele weken samen in Phon Phisai, dichter bij huis dus, gewerkt. Dit was echter maar voorlopig vanwege geen toekomstkansen.