donderdag 23 juli 2009

Stroompanne


Een vervelend nevenverschijnsel van het regenseizoen zijn de (veel te) frekwente stroompannes.
Meestal beperken die gebeurtenissen zich tot een half uur of een uur en daar valt (afhankelijk van het tijdstip) wel mee te leven. Af en toe hebben ze toch wel een uur of drie nodig om het probleem (takken in de leidingen, gebroken leidingen door een omgevallen boom, overbelaste (ontplofte) transformator, ... ???) op te lossen.

Vorige nacht was het probleem blijkbaar van een ander formaat.
Het onweerde met hevige regenval en "ergens" tussen een en twee uur viel de stroom uit.
Om twee uur werden we wakker van de warmte, de airco viel natuurlijk uit, en we besloten dan maar de deur van de slaapkamer open te zetten om toch een beetje te genieten van de "frisse" luchtstroom die tengevolge van het onweer door het huis waaide.

Eerst lig je wakker en hoopt dat het snel voorbij zal zijn, uiteindelijk val je toch weer in slaap maar een eerder onrustige slaap om het zacht uit te drukken.

Hoe dan ook vanochtend was het probleem nog steeds niet opgelost en moesten we gaan improviseren voor het ontbijt.
(Instant) koffie zetten lukt wel, een eitje bakken ook, maar dat (diepgevroren) brood hoe moet dat.
In de pan ontdooien en een beetje opwarmen bleek te lukken en het smaakte uiteindelijk allemaal maar "ietsje" minder lekker dan normaal.
Acht uur was het eer het probleem opgelost was, het is de langsdurende panne die ik meemaakte en ik hoop dat dit zo blijft.

Phan, die het ook behoorlijk moeilijk heeft met deze onderbrekingen, vond dit nog geen rampscenario.

Een ramp is het pas als de stroompanne zich voordoet in jouw tijd op het internet wist ze me te vertellen, 'k heb er weinig tegen in te brengen.