vrijdag 24 februari 2012

Marc en Noy @ Ban Pak Suai

Tijdens de uitstap naar Hua Hin - Cha Am hadden we met Marc en Noy, het huwelijk in Thailand van Marc en Noy was (met alle gevolgen vandien) de aanleiding tot mijn eerste bezoek aan Thailand, afgesproken dat ze ons in Ban Pak Suai zouden bezoeken. Noy was hier al eerder maar voor Marc zou het de eerste keer worden.

Vrijdagochtend 17 februari arriveerden ze en vanwege de lange busreis die ze achter de rug hadden hielden we het die dag rustig.
's Zaterdags bezochten we met de Wat Sala Kaew Koo, de Friendship Bridge, de promenade en het DD restaurant enkele van de traditionele toeristische attracties van Nong Khai.





























De zondag volgde dan een, voor onze eerdere gasten zeker herkenbare, verkenning van Ban Pak Suai per fiets.




















Werkzaamheden aan de oever van de Mekong, in een later stukje meer hierover.



De monding van Nam Suai en de tomatenteelt op de oever van de Mekong.


 Een trouwe lezer heeft hier een vakantieverblijf in aanbouw.

























De maandag waren we nog even terug in Nong Khai voor een bezoekje aan de Talad Tha Sadet en Pla phao in een van de aanpalende restaurantjes.




De vrouwen wisselden 's avonds ervaringen uit en lieten hun dagelijkse portie "soap's" over zich komen.
Marc en ik verdiepten ons, zoals weleer tussen pot en pint, in onze herinneringen aan Wommelgem en zijn verenigingsleven.
We moesten beide vaststellen dat ons geheugen ons, ook al kreeg het ondersteuning van oude foto's, af en toe danig in de steek liet, volgende keer beter.


1 opmerking:

Marcwonnink zei

Mooie reportage. Nu is het makkelijker maar de "herinneringen tussen pot en pint" leerden om er snel een datum met namen op te plakken. Wellicht komt het via via wel in orde (vooral die zwart/wit toestanden)

Een reactie posten