dinsdag 27 december 2011

Moto Honda Wave 110i

Onze "oude" motoesai is een Honda Wave 125 die ingeschreven werd in november 2547, dus goed 7 jaar oud is en ongeveer 40.000 km op de teller heeft.

Sinds ruim een jaar klaagt Phan, steeds nadrukkelijker, over het moeilijk starten van deze machine.
Haar klacht is terecht en bij meervoudige navraag in diverse "shop's" kregen we steeds als antwoord dat het een gebrek is eigen aan dit model.
Nichtje Dong, op de hoogte van de wens van Phan om een nieuwe te kopen, had al aangegeven de oude moto te willen overnemen, als de prijs gunstig was tenminste. Dong wil voor korte afstanden de auto laten staan en de moto gaan gebruiken.

Phan had als belangrijkste voorwaarde dat de moto met de hand kan gestart worden, aluminium wielen i.p.v. spaakwielen stonden ook op het verlanglijstje en de kleur kon in geen geval rood zijn.
We begonnen uit te kijken maar tengevolge van de recente overstromingen zijn de voorraden hier in Phon Phisai nagenoeg uitgeput.
Prijzen wou men ook al niet geven omdat levering van een nu bestelde moto na Nieuwjaar zou vallen en mogelijk in prijs verhoogd zal zijn.

In Nong Khai hadden we vorige week echter meer geluk, in één van de zaken van dezelfde eigenaar was nog een model dat we zochten aanwezig.
De Honda Wave 110i is standaard voorzien van spaakwielen en aluminium wielen is dus iets waar de shop, tegen meerprijs, voor zorgt.
Er is ook enkel de keuzemogelijkheid tussen rood en blauw, het werd dus blauw.
Verzekering en inschrijving worden door hen geregeld maar het is na inschrijving nog wel enkele weken wachten op de nummerplaat maar dat is hier geen probleem.

Er gingen enkele dagen over om de shop de motor te laten aanpassen (dat hadden ze ook onmiddellijk willen doen)  maar ook om op de kalender een "geschikte" dag te zoeken om de motor buiten te rijden en dat werd vandaag dinsdag 27 december.

























Omdat het nu eenmaal een gunstige dag is reed vanochtend de nieuwe eigenaar ook de Wave 125 van hier naar huis.

6 opmerkingen:

PeterS zei

Mooi karretje. Veel plezier ermee.

Is het niet te koud? Las net dat Nong Khai (en 22 andere provincies) aangewezen zijn als "cold spell disaster area".

Lutgart Spoormans zei

Knap machine!!!!! Aan beide dames veel plezier met hun rijtuig.

spieke zei

Giterenochtend onder de 14 en vanochtend net onder de 15 graden en da's inderdaad koud (hier).
De weersverwachting geeft wel een lichte stijging voor de volgende dagen.
Wat de voorwaarden zijn om van een "disaster area" te spreken en wat de gevolgen zijn heb ik nog niet uitgezocht.
Ik zag wel in eerdere koude perioden dat sommige mensen warme kleding toebedeeld kregen, 't zal daar wel bij blijven vermoed ik.

spieke zei

Da zal niet mankeren.

N L zei

Hit the Road Spieke....!!

Ton engelsma zei

gaaf en beproefd model. Ik begrijp dat in Nederland een gemodiceerde versie onder een andere naam dan Honda op de markt is gebracht. Kan het merk wel eens voor je opzoeken.
En natuurlijk ook voor jullie een goede jaarwisseling.
 groet ton

Een reactie posten