zondag 20 mei 2012

Rijstoogst 2012 - Update half mei

De evolutie op de rijstvelden wordt natuurlijk kort opgevolgd.
In de drie vakken lang ban waar zaad geplant werd steekt onkruid de kop op "ya khum" spuiten is de boodschap en dat werd dan ook op 10 mei uitgevoerd.


De voorbereidingen voor de rest van het veld hier werden ook getroffen, zaad onder water zetten, het veldje voor de kweek van plantjes ploegen, onder water zetten en frezen en uiteindelijk het inzaaien op 12 mei, blijkbaar ben ik vergeten foto's te maken van deze activiteiten.

Bij controle van het veldje op Phu Katae op 7 mei ziet het er niet perfect uit (spijtig genoeg ook de kwaliteit van de foto niet) maar we willen niet klagen en afwachten hoe de zaken evolueren.






















Op 16 mei zijn de plantjes op Phu Katae zowat halfweg hun tijd en zien er intussen stukken beter uit, 't is tijd om ze te bemesten.



































Er staat behoorlijk wat water in onze sa nam en ook op het veld, als het zo verder gaat kunnen we misschien besparen op de kosten van het pompen.


























In typisch Thaise stijl werd de schuilplaats op Phu Katae lichtjes aangepast.


























Op 17 mei stelt Phan vast dat slakken (er zijn er veel dit jaar vanwege de overstromingen vorig jaar zegt ze mij) zich tegoed doen aan de rijstplantjes lang ban en we halen een bestrijdingsmiddel op biologische basis, hopelijk doet dit zijn werk.

De plantjes die de rest van het veld hier moeten gaan vullen steken intussen ook al mooi de kop op.


























De samengevoegde stukjes van de blog staan op Scribd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten