maandag 19 juli 2010

Bellen met Skype

We zijn, en waren ook nooit, gebruikers waarbij Skype samen met de computer opstart zodat iedereen kan zien dat we "online" zijn.
Toen we nog in België woonden gebruikten we regelmatig Skype-Out zoals het toen heette, nu vind je het onder Skype Credit.
Je koopt krediet bij Skype en kan dan, aan een gunstig tarief, telefoongesprekken maken van PC naar vaste of mobiele telefoon. We waren toen redelijk intensieve gebruikers omdat er hier in huis nog geen internet en computer aanwezig waren.
Nu gebruiken we deze vorm eerder sporadisch om sms'jes te versturen en weer wat intensiever tijdens de vakantie in België.
We maken nu echter meer gebruik van de spraak en video mogelijkheden van PC naar PC, meestal afgesproken via e-mail of met een sms'je.
Van de Thaise familie was reeds iemand mee op vakantie in België, van de Belgische familie kwam al vaker iemand op bezoek in Paksuai, dat maakt dat er aan de twee kanten soms behoefte is om deel te nemen aan de videogesprekken en dat geeft, aan deze kant van de lijn, dan het volgende beeld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten